Het Vestzak. Theater voor iedereen!

Programma

08-03-2025

David Vos zingt Jacques Brel

08-03-2025 - 20:15 uur

David zingt en vertelt hartstochtelijk over alles wat allang bezongen en verteld is, maar altijd de moeite waard blijft om gezongen en verteld te worden.

Hartverscheurende stukken uit het bezielde en bezielende poëtische oeuvre van Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh, Willem Wilmink, Theo Nijland, Jeroen Zijlstra, Johan Hoogeboom, Lieven Tavernier, Jacky de Vries,

Bertold Brecht en natuurlijk Jacques Brel.

Meeslepend en bezield begeleid door pianiste Nettie Krull.

 

Patrick van den Hanenberg in de Volkskrant:

Je moet behoorlijk wat lef hebben om je op het repertoire van Jacques Brel te storten. Andermans passie verwatert snel als het niet met het juiste gevoel wordt gebracht. David Vos toont moed en hij is niet door het ijs gezakt.

Na zijn Brel-programma zoekt Vos het nu wat breder, zonder al te ver van de thema's van de Belgische bard weg te drijven: hartstocht en kilte, de strijd tussen gevoel en verstand, onvoorwaardelijke trouw en blinde vlucht. Voor dezelfde romantiek heeft hij daarnaast gegrasduind in het werk van Ramses Shaffy, Leonard Cohen en de jongens van Hauser Orkater. Met de heftigheid en de ernst zit het wel goed bij David Vos. Gefronste wenkbrauwen, veel tranen van eenzaamheid en de bruine stem nog eens extra stevig aangezet.

 

Het Vestzak. Theater voor iedereen!