Het Vestzak. Theater voor iedereen!

Programma

20-10-2024

  • Klassiek concert

Duo Sphinx -

20-10-2024 - uur | Foyer in het Dommelhuis
  • Klassiek concert

Fluit en harp vormen samen een prachtige combinatie, die al veel componisten geïnspireerd heeft.

Duo SPHINX brengt een gevarieerd programma met werken van o.a. Chopin, Fauré, Ibert, Albéniz, Satie en Piazzolla.

Mariël van den Bos studeerde fluit bij Koos Verheul en Harrie Starreveld aan het Sweelinck Conservatorium waar ze in 1990 haar solistendiploma behaalde. Ze speelde in talloze ensembles klassieke muziek, modern klassieke muziek, tango’s van Piazzolla, jazz en pop.

Sinds 1993 maakt ze deel uit van het wereldberoemde Metropole Orkest, waar ze eerste fluit speelt. Hier komen haar liefde en passie voor de meest uiteenlopende muzieksoorten helemaal tot zijn recht.

Met mede orkestlid Erik Winkelmann, bas, Cyrille van Poucke, trompet en Matthias Konrad, trombone vormt Mariël ensemble SoWhat waarmee ze voorstellingen verzorgt voor kinderen van 1 tot 99.

Inge Frimout-Hei studeerde harp bij Edward Witsenburg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met kamermuziek als specialisatie. Zij geeft concerten met harp en zang en is met haar elektrische harpen regelmatig te gast op festivals. Verschillende keren heeft zij opgetreden voor de Koninklijke families van Nederland en België. Met het Malando Tango Orkest ging zij tweemaal op tournee naar China.

Zij geeft leiding aan het Blue Planet Harp Ensemble voor jonge harpisten, dat in 2023 al twee succesvolle concerten gaf in het Vestzaktheater Son. Componeren voor de harp is Inge's grote passie, haar composities ‘Blue Planet’ en ‘Flidias & the Magic Harp’ worden van de Verenigde Staten tot in Australië door harpisten gespeeld.

Duo SPHINX zal dan ook regelmatig werken van Inge op het programma zetten, waarbij Mariël de fluitpartijen uitwerkt.

Het Vestzak. Theater voor iedereen!