Het Vestzak. Theater voor iedereen!

Programma

16-02-2025

  • Klassiek concert

Pianist Roel Praas en Bariton Palle Fuhr Jörgensen

16-02-2025 - 14:00 uur | Foyer in het Dommelhuis
  • Klassiek concert

Roel Praas werd geboren in 1953 te Haarlem. Hij studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie bij Alwin Bär in Amsterdam en Geoffrey Madge in Den Haag. Hij is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten. Als docent is hij verbonden aan De Muziekschool Twente.

In oktober 2002 maakte Roel Praas zijn eerste solo CD getiteld: Nacht der verbeelding. Hierop zijn werken te horen van de componisten Scarlatti, Schubert, Diepenbrock en Poulenc. 

 

De bariton Palle Fuhr Jørgensen werd in 1955 geboren in het Deense Odense. Hij studeerde aan de Pedagogische Academie in zijn geboorteland. Daarna begon hij aan een opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Na enkele jaren studie aan de operaklas vervolgde hij zijn opleiding met privélessen. Hij had les van Erik Hammer, Louis Devos, Marie Louise Hendrickx, Zeger Vandersteene en Lucienne Van Deijck, en volgde masterclasses bij Cathy Berberian, Tom Krause en Guus Hoekman.

Palle was korte tijd werkzaam als onderwijzer in Denemarken en werkte nadien freelance bij het Groot Omroepkoor. Bovendien zong hij in het Koor Nieuwe Muziek, het Nederlands Kamerkoor en Netherlands Bach Choir. Hij vormt een vast duo met pianist Roel Praas en trad solistisch op in oratoriumuitvoeringen, operaproducties, concerten en liedrecitals. Hij was winnaar 5de prijs tijdens het Mina Bolotine Concours in Antwerpen.

 

Het Vestzak. Theater voor iedereen!