Het Vestzak. Theater voor iedereen!

Programma


Notice: Undefined offset: 0 in /home/vestzakt/public_html/includes/incl_program-detail.php on line 28

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/vestzakt/public_html/includes/incl_program-detail.php on line 28

benefietconcert Samen Sterk


Notice: Undefined offset: 0 in /home/vestzakt/public_html/includes/incl_program-detail.php on line 49

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/vestzakt/public_html/includes/incl_program-detail.php on line 49
-
Notice: Undefined offset: 0 in /home/vestzakt/public_html/includes/incl_program-detail.php on line 49

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/vestzakt/public_html/includes/incl_program-detail.php on line 49
uur | Theaterzaal

Culturele avond ter ondersteuning van LGBT+-vluchtelingen uit de landen van de voormalige Sovjet-Unie.

Op 22 december 2023 organiseert de stichting LGBT World Beside in het Dommelhuis in Son en Breugel het benefietconcert en fototentoonstelling 'SAMEN STERK' over het leven van LGBT+-vluchtelingen in Nederland.

De benefietavond wordt om 19:45 uur geopend met een serie werken van de Siberische fotograaf Stas Vokman. In zijn werk behandelt Stas de thema's seksualiteit en de vermenging van culturen met een frisse blik daarop.

Vervolgens treden de volgende artiesten op: Mark Toxopeus - pianist van het Rodion Trio, bekend om zijn innovatieve arrangementen en uitvoeringen van onbekende werken; alsmede:

Denis Melmav - pianist en zanger van het koor Voices Unlimited in Den Haag.

Tussen de muzikale programmadelen klinken verhalen van vluchtelingen uit de voormalige Sovjet-Unie over hun emigratie en het leven in Nederland. Onder hen is Mel Daluzyan, niet alleen bekend om zijn sportcarrière als gewichtheffer, maar ook om zijn heldhaftige optreden tijdens een overval op een supermarkt in Amsterdam.

Geert Gabriels als ambassadeur van LGBT World Beside zal eveneens op deze avond aanwezig zijn. Hij voert al geruime tijd campagne voor LGBTIAQ+-mensen op het gebied van opleiding, sport, gezondheid, cultuur en veiligheid. Hij is momenteel ook kandidaat voor PvdA/GroenLinks bij de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Leon Augustijn (motivator, schrijver en eveneens ambassadeur van de stichting LGBT World Beside) presenteert er zijn nieuwe boek ‘IK’, waarin hij vertelt over zelfacceptatie en mensen aanmoedigt zichzelf te zijn.

Daarna genieten de bezoekers van diverse delicatessen en drankjes, waarbij ze persoonlijk met de aanwezige vluchtelingen kunnen praten. Daarbij is er gelegenheid om aan de stichting LGBT World Beside te doneren.
Het ingezamelde geld uit de entree en donaties zal worden gebruikt om LHBT+-vluchtelingen uit de landen van de voormalige Sovjet-Unie te helpen.

De organisator van de avond, de stichting LGBT World Beside, is een non-profitorganisatie die LGBTQ+ asielzoekers en vluchtelingen uit post-Sovjetlanden ondersteunt die hun toevlucht hebben gezocht in Nederland en andere Europese landen. Deze stichting heeft de ANBI-status.

Reserveren

Het Vestzak. Theater voor iedereen!